BUE-NET // ARCADE STITCH

Indlægget indeholder reklame-links

Kender I det, når man bare må afprøve noget man tilfældigt støder på på nettet? Sådan gik det med det her hæklemønster. Jeg greb et lidt tilfældigt nøgle fra (..det store) lager og før jeg vidste af det var der ikke mere garn! ..og så skulle jeg flytte og så kom andre projekter jeg bare MÅTTE lave og en masse andre undskyldninger vi alle kender for de ufærdige projekter.. Men NU er denne sæsons sommer-net færdig. Perfekt til en god bog, solbriller og kolde colaer, eller friske jordbær og nye kartofler, ….eller et af de andre ufærdige projekter ;)

Mønsteret kaldes ”Arcade-stitch” – selvom jeg har hæklet det forholdsvis store net kan jeg det stadig ikke udenad, det består nemlig af fire forskellige rækker som gentages. Jeg har haft en note liggende ved siden af – den har jeg renskrevet herunder.

Har du brug for lidt mere guide og lidt billeder af processen var WOOL AND THE GANG min ven.

TEKNIKKEN

Forkortelser: lm = luftmaske     vm = vendemaske    fm = fastmaske    stgm = stangmaske

Mønsteret er deleligt med 6+1

Opstart:
– Slå luftmasker (lm) op + en vendemaske (vm)2 fastmasker (fm)
– ”3 lm, spring 3 masker over, 3 fm” fortsæt til der er 5 masker tilbage
– 3 lm, spring 3 over, 2 fm

Række 1:
– 1 vm
– ”7 stgm i hul under luftmasker, spring 1 maske over, 1 fm” fortsæt til der er 1 maske tilbage
– 1 fm i sidste maske

Række 2:
– 4 lm (inkl. vm)
– Spring de første 3 masker over
– Fm i næste 3 masker (på toppen af buen)
– ”3 lm, spring 5 masker over, 3 fm” fortsæt til der er 2 masker tilbage
– 1 lm, spring 1 over, 1 stgm i sidste maske

Række 3:
– 3 lm (inkl. vm)
– 3 stgm i første lm-hul, spring 1 maske over, 1 fm
– ”7 stgm i lm-hul, spring 1 over, 1 fm” fortsæt til der er 3 masker tilbage
– Spring 1 over, 1 fm, 4 stgm i lm-hul

Række 4:
– 1 vm
– 2 fm
– ”3 lm, spring 5 over, 3 fm” fortsæt til der er 6 masker tilbage
– 3 lm, spring 5 over, 1 fm i sidste maske

Gentag række 1-4 indtil arbejdet har den ønskede højde.

MIT NET

Nettet konstrueres af to hæklede rektangler som hækles sammen med fastmasker langs kanter og bund. Efterfølgende hækles hanke på. Se guide til hanke nedenfor.

Jeg har slået 72+1 luftmasker op, hvilket giver 12 buer ”bred” og jeg har lavet det 24 bue-rækker højt.

Jeg har brugt nål 4 og 8/4 bomuldsgarn hvilket giver, at mit net måler ca. 31 x 38 cm. Der går ca. 250 g til et net – evt. lidt i en kontrastfarve til hank.

Jeg har brugt merceriseret bomuld som i forhold til almindeligt bomuldsgarn har lidt mere styrke, ikke fnuller så meget og har et let skinnende udseende.  Det kunne f.eks. være Drops Muskat garn – det findes i mange fine farver til en ok pris. Find det her!Et par farveforslag:
Marine (13) + Turkis (32)Orange (49) + Rosa (06)Lime (53) + Petrol (74)Rødt (12)

HANK

Efter de to rektangler er hæklet sammen, laves hanken ved først at lave to omgange fastmasker rundt i åbningen i toppen af nettet.
Selve hanken har jeg lavet 4 rækker fm bred. Den er fæstnet som det ses i mit hurtige håndtegnede (..og slet ikke professionelle) diagram nedenfor med tre buer i mellem. Jeg har fæstet garnet i fastmasken, slået 40 lm op og lavet en kædemaske ned i fastmasken i den anden ende af hanken. Derefter fire rækker 40 fm med km ned inden der vendes mellem rækkerne.Hvis du vil have en anden længde hank, f.eks. skulderemme kan man blot lavere større mellemrum og slå flere luftmasker op for længere remme.

Nu mangler vi bare at foråret for alvor kommer så nettet kan pakkes – jeg er klar! :D

Vil du lave dit eget sommer-net? Så del endelig med #buenet og #cicitive

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *