FOLD SELV LAMPESKÆRM // ORIGAMI // LAMPEHACK

Et lille tip!

Jeg har længe drømt om at lave min egen lampeskærm og har sukket over mange versioner på Pinterest.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så opdagede jeg, at Bolig Magasinet har delt en meget overskuelig guide og vupti, så har min Pilea-plante fået en ok pæn makker. Guiden kan I finde her!

Jeg fik tiltusket mig noget meget kraftig karton i store ark gennem min mors arbejde. Jeg er sikker på man kan finde lignende i jeres lokale papirbutikker – i Odense har vi f.eks. ’Tegne og Kontor leverandøren’. Eller i design-/arkitektskolernes butikker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når man bruger kraftigt karton (= et par milimeter tykt) er det en god idé at markere folderne f.eks. med en syl eller den sløve side af en kniv. Husk af brug linial :)
Jeg har bare brugt en almindelig hulmaskine og hvidt bomuldsgarn til trække den sammen. Man bestemmer selv hvor tæt folderne skal være og dermed hvor stor (omkreds) skærmen bliver. Man kan også ændre på kartonets udgangspunkt-format – min skærm er f.eks. lidt mindre på den vandrette led, end de 50×70 cm som Bolig Magasinet foreslår.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min skærm er ”sat uden på” en gammel lampe som denne. Af med skærmen og så kan man bruge stativet til at lade den foldende skærm hvile på.

Jeg har fundet et par billige alternativer som jeg mener kan bruges. Det er bare vigtigt, at der er en form for stativ den nye skærm kan holdes af. Med de plisserede skærme, tænker jeg man kan klippe skærmen af den øverste ring og så genbruge den som holder.

lamper
1: IKEA  Sollefteå 59 kr. –  2: IKEA  Ängland 79 kr.  –  3:  Jysk  Hjalde  80 kr, (på tilbud lige nu til 50 kr.)

Bolig Magasinets guide er egentlig ment som en pendle og så skal man bare bruge en fatning med ledning, som man jo kan finde mange steder. Også med fine stofledninger!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er, som sagt, ikke nødvendigt at følge de angivne mål – jeg lavede først en lille prøve af alm. hvid A4 karton. Den pynter så fint sammen med baby-pileaerne :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kalender-plakaten, som anes i baggrunden, er den store version af denne! Du kan nå at printe din egen version og bruge den de sidste 3,5 måneder af 2016 :) Og dermed en reminder om, at det snart  er  jul…….. :o

OBS!  Indlægget er ikke sponsoreret, bare et godt DIY-tip :)   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *