HÆKLEDE CYLINDER TOILETPUNGE

IG AlanyaHvis I også kigger med hos mig på Instagram, ved I, at jeg har pakket garnforsyninger i kufferten, ladet min store hæklede taske stå prøven som håndbagage og vendt snuden mod min families sommerhus lidt uden for Alanya i Tyrkiet.

Her nyder min mor og jeg, at vi har muligheden for at rive en uge ud af kalenderen og ta’ hul på sommerferiestemningen lidt på forhånd.

Derfor tænker jeg, at det er oplagt med et indlæg med lidt rejsestemning,  om mine nye toiletpunge.

Begge forfra

Ka’ det hækles, så ska’ det hækles ;) Så det har jeg gjort – i udelukkende fastmasker i en helt enkel cylinder-form. Det gode ved at hækle i cylinder er, at man hele tiden hækler fra den samme side. Dermed undgås den stribede effekt som ved hækling fra både ret og vrang.

Struktur

De er startet i en magisk ring med 6 masker og der er derefter taget 6 masker jævnt ud i hver runde for at forme en cirkel. Altså:
1. runde:                6 masker i magisk ring
2. runde:               2 masker i hver maske i hele runden (12)
3. runde:               2 masker i hver anden maske (18)
4. runde:                2 masker i hver 3. maske (24)
5. runde:               2 masker i hver 4. maske (30)
6. runde:                …osv! I think you get it :)

Den store, er lavet med 15 runder i bunden. Derefter er der hæklet 38 rækker op med en maske i hver. Min er blevet ca. 15 cm i diameter i bunden og 21,5 cm høj. Jeg har brugt en 25 cm lang lynlås.

Den lille har 10 runder i bunden og derefter 28 rækker. Den er ca. 9 cm i diameter i bunden og 10 cm høj. Der er brugt en 12 cm lynlås (som dog er lidt for stor, men det er bare gemt i sammensyningen)

Men husk der er forskel på hæklefasthed og garntykkelse, så man må prøve sig lidt frem.

Pink stemning

Som foer har jeg valgt tekstilvoksdug, hvilket gør dem særligt anvendelige som toiletpunge. Hvis der skulle ske en creme-katastrofe, kan den bare tørres af indvendig. Samtidig er det meget slidstærkt.

Foer

Det  fuchsia farvede garn, er jeg er helt forelsket i. Det er fra Stof og Stils økologiske bomulds linje. Farverne er så fine og det har en god tykkelse.

Alle øvrige materialer, på nær det blå garn, er fra Stof og Stil. Også lædersnoren jeg har bundet i lynlåsen.

Laederstrop

Det blå garn,  med den  gode changerende effekt , er fra ynglings butikken i netop Alanya. Den besøgte vi igen (igen, igen, igen, igen…) i går og kan nu rejse hjem med tungere kufferter end da vi tog af sted. Andre og mere Alanya-uerfarne turister slæber wannebe mærkevare tasker og sko med hjem – vi importerer bare garn :D
Garnbutikken er godt gemt, så i går tog jeg billeder hele vejen derhen og snart kommer der et lille indlæg om den.

Måske skal nogle af jer hækleglade besøge feriebyen til sommer? I får lige et par stemningsbilleder hernede fra :) Bær over med mig, de er bare taget med min telefon.

5 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *