KARKLUDE / BOMULDSGARN TEST – DEL 1

Jeg er STOR-forbruger af bomuldsgarn! Så da Rito spurgte om jeg ville teste Infinity Hearts Rose tøvede jeg ikke og fik samtidig idéen til en lille og helt uvidenskabelig test af bomuldsgarn. Med det mest enkle, meget anvendelige og ret hypede projekt – karklude :) Se garnet her: https://rito.dk/776-infinity-hearts-rose-84

Jeg har før vist klude her på bloggen – denne gang har jeg lavet vaffelmønster som jeg synes passer så fint til de klassiske kokkeviskestykker. TanteTråd har en rigtig god guide til mønsteret – den finder I her!

Jeg går sjældent ind i en Søstrene Grene butik uden at komme ud igen med mindst et nøgle bomuldsgarn – jeg forelsker mig altid i en ny farve og prisen er jo til at betale. Men en af ulemperne ved Søstrene Grenes fine farveudvalg er at man aldrig rigtig kan være sikker på at få den samme farve igen.

Bla. derfor har jeg også været nysgerrig på at afprøve nogle lidt bedre kvaliteter fra “rigtige” garnproducenter, derfor slog jeg til da en garnbutik tæt på hvor jeg pt. bor havde tilbud på Mayflowers bomuldsgarn – det har jeg hørt meget godt om. Både Mayflower og Infinity Hearts Rose findes i mange klare farver.

Jeg har hæklet en klud pr. nøgle (= 50 g – alle tykkelse 8/4)

– Søstrene Grene (lilla og orange) = 12 kr.

– Mayflower (grøn) = normalpris ca. 19 kr.

– Infinity Hearts Rose = normalpris ca. 19 kr.

Alle klude er hæklet med nål 3 og samme maskeantal, men som i kan se er der forskel på hvor store kludene bliver.

I forhold til hvordan garnet er at hækle med, synes jeg ikke der er den store forskel. Søstrene Grenes “fnugger” lidt mere end de andre to og Infitity Hearts skiller lidt og både Mayflower og Infitity Hearts virker lidt tyndere end Søstrene Grenes.

Den store test er selvfølgelig hvordan de er i brug OG i vask! Så langt er jeg ikke nået endnu, men det er faktisk lidt med vilje, for jeg vil nemlig efterspørge jeres bedste råd og metoder til håndtering af hæklede klude! Jeg plejer at ligge kludene i blød i iskoldt vand inden de vaskes første gang. Ved første vask har jeg anvendt sådan en engangs klud der opsamler overskudsfarve så de ikke smitter af på hinanden. Har I nogle gode råd? Jeg har bla. hørt eddike skulle gøre noget magic..

Jeg satser på de er klar til brug i mit nye lækre køkken, i min nye lejlighed, i min nye by Horsens som jeg flytter til d. 1. sept. Nyt nyt nyt – jeg glæder mig :)

…to be continued :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *