ZIGZAG HÆKLING // CROSS OVER TASKE

Jeg har en god fellow-blogger-veninde, som jeg ikke blot kan snakke nørde WordPress ting med (WordPress er det software jeg styre bloggen fra), men også kan være virkelig underlig sammen med, når vi går den ekstra vej for et godt billede. I går aftes befandt vi os i en sådan ’folk-stirre-på-os situation’, da Jeanette, bevæbnet med sit store spejlreflekskamera, stod oppe på en stol, på en af Odenses populære caféer, for at fange min nye hæklede taske fra den bedste vinkel. Jeanette er total god til billeder! Hun står også bag (kameraet) både her og her. Vi kender hinanden fra studiet og er begge blevet kandidater i Designledelse inden for det sidste halvår. Vi har æstetiske ambitioner, sladdertante-tendenser og kulsort humor til fælles. Hun blogger på letsblogsomeshit.dk om livsstil, mode, skønne Odense, lækre drinks og meget mere. Tjek hende ud – spot evt. det gule hårbånd. Det har jeg lavet og der kommer snart et indlæg om hvordan.

IMG_3026

Og ja, det her er et indlæg om endnu en hæklet taske. Og ja, jeg har nok tasker.. Men altså…. :)

IMG_3055
Den lille sorte pung er fra Lemur Design – tjek det ud! Det er for sejt design og dem der står bag er så flinke :) www.lemurdesign.dk/

Den er lavet med zigzag-hækle teknik, ligesom min store sorte shopper med læder hankene. Den grå her er lavet i tube-garn (ligesom den her) fra min ynglings butik. Det er ikke lykkedes mig at finde noget tilsvarende i Danmark- måske har du set det et sted? Stof & Stil har noget der minder lidt om det, om dog lidt tykkere. Men den kan nu også fint hækles i andre garntyper, så tilpasser man bare størrelsen.

IMG_3035

Jeg har lavet en hel basic guide til zigzag-hækling, som I kan klikke jer igennem her nedenfor. I min måde at lave zigzag på, er tricket at lave skiftevis ind- og udtagninger med et antal stangmasker i mellem. Jeg har her brugt ’fem-masker-sammen’ (indtagning) og ’fem-masker-i-en-maske’ (udtagning) med syv stangmasker i mellem. Laver man flere stangmasker i mellem får man ”højere” zigzagger og laver man færre i ind-/udtagningerne bliver det mere bølget. Man kan let forkorte og forlænge med zigzag-grupper. Jeg synes det er bedst at slutte ”opad”. Rækkerne sluttes og startes med tre-stgm-sammen i stedet for fem. Jeg hækler i bagerste maskeled for at få zigzagen til at stå mere frem.

Tasken her er lavet med tre zigzag-grupper, som svarer til at slå 61 luftmasker op + to vendemasker. Jeg vender med to luftmasker i hver række.
Svarende til at mønsteret er deleligt med 20+1 (Husk de to vendemasker når du slår op)

Det er lidt svært at vurdere størrelsen/bredden før man har hæklet et stykke, så man må have lidt tålmodighed og give det et forsøg for at finde den rigtige størrelse. Min taske er 26 cm bred og hele det hæklede stykke er 43 cm langt (fra spids til spids).

IMG_3061
…tykke pølsefingre, I know!  :/  Man får altså ikke tynde fingre af hækle-fingregymnastik.. Desværre ;)

Jeg har strøget vliseline på bagsiden og givet den bomuldsfoer. Læg evt. det hæklede stykke i ”stræk” inden. Den lukkes med en magnetknap og kæden er fra en gammel taske. Jeg har for nylig bestilt kraftigere kæder på ebay, som jeg venter spændt på når til Danmark. Jeg skal nok tippe hvis de er en succes.

IMG_3052 copy

IMG_3054

I weekenden pakker jeg solbriller, ørepropper og håndsprit i den nye lille grå og drager mod Tinderbox festival. Det har den nemlig den perfekte størrelse til og står egentlig meget godt til min grønne regnjakke ik’?

Det bliver go’ tidlig weekend og skål herfra :D

IMG_3106

Gem

Gem

Gem

Gem

19 thoughts on “ZIGZAG HÆKLING // CROSS OVER TASKE

 1. Hvor er den bare fed! 😀 Jeg har lige opdaget dig på Instagram og derfra din blog. Sikke fine ting du laver!

  Må jeg spørge hvad garnet præcis hedder og hvad str hæklenål? Jeg er nemlig så heldig at jeg skal til Alanya sidst i juli og så må jeg da kigge efter garn 🌸💖.

  1. Hej Pernille ☺️ Mange tak! Hvor er du heldig du skal til Alanya. Jeg har skrevet et indlæg om den butik jeg køber garn i dernede. Det er også et kort til at finde den http://cicitive.dk/garnbutik-i-alanya/
   Han har flere forskellige slags “tube”-garn. Jeg var bla. noget der hedder HiMALAYA SILKY TOUCH
   Jeg bruger nål 5,5
   God hæklelyst 😁

 2. Nej ikke lige garn, men har købt mange andre småting som hæklenåle osv., uden problemer. Kan se, at hvis man skal købe det garn jeg linker til, kommer prisen inkl. porto til at overstige 80 kr. Så kan man jo risikere, at pakken bliver taget i tolden og så må man betale. Skal lige overveje om det er det værd :-) Det ser til gengæld ud som om, at der er 4 x 100 g. garn i én forsendelse.

  1. Ok – det lyder til vi har samme kendskab til eBay ;) Flere kæder til mine hæklede tasker er også købt der igennem.
   Men med prisen for den mængde kunne det da godt være værd at researche lidt og finde noget der lander under 80 kr :) Det værste er bare at man skal vente så længe på det!! ;)
   God søndag!

 3. Hej :-)

  Vlieselinen stryges vel på for at holde formen? Men hvordan sætter du stoffet indvendigt fast? Syes det på? Og hvordan gemmer man så syningerne på den anden side?

  Håber du kan hjælpe!

  1. Hej Naja

   Ja, præcis vliselinen holder på formen og giver mere styrke.

   Jeg har klippet foret så det passer til det hæklede stykke inden det sys sammen til taske + 1 cm “sømrum”, ombukket sømrummet og stukket det på maskine. Derefter syet det fast i hånden på det hæklede stykke. Jeg syer i folden på foer-stoffet og stikker ikke igennem det hæklede, men bare sådan op og ned gennem i en garnsnor – på den både ser man slet ikke håndsyningen hverken fra den ene eller anden side. Stikningen med pink du kan se på foeret er altså bare den der holder ombukket. Man kan evt. også med fordel sy foeret fast i vliselinen. Giver det mening? :)

 4. Hvis man vil gøre den en “tak” større. Hvor mange luftmasker skal man så slå mere op/hvor mange luftmasker går der til en “tak”

  1. Hej Anna
   Mønsteret er deleligt med 20+1 – altså en tak = 20 masker. Min taske har tre takker og derfor slår jeg 61 masker op. Ved fire takker skal du slå 4*20 = 80 + 1 masker op. Og så skal du huske de to vendemasker. Altså i alt 83 luftmasker :) Håber det giver mening!
   Go’ hæklelyst
   Kh. Cille

  1. Hej Rikke. Ca. 120 cm – jeg kan godt li’ den er lidt lang. Jeg har set flere der sælger sæt (kæde med karabinhager) på 1 m.. Prøv dig evt. frem ved at nåle et målebånd på som rem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *