BERTRAMS MAGISKE DRAGE

Indlægget indeholder reklame og henviser ved affiliate-links

Den mindste blandt mine ynglings mennesker er for nylig blevet tre år og traditionen tro måtte bonustanten her i gang med hæklenålen.

Bertram har flere gange tidligere været aftager af hæklede krammedyr bla. sødeste Timmy. Opskriften på Timmy kan findes her!

Bertram og Timmy
Plakaterne i baggrunden er også et af mine DIY projekter. De er nemme og helt personlige – dem kommer der snart et indlæg om!

Der findes så mange fine hækleopskrifter bare en Google-søgning væk, men da jeg skulle finde en drage måtte jeg lede det store internet forgæves igennem. Der var ingen opskrift, der kunne leve op til det eventyrlige billede, jeg har på min indre barne-nethinde af dragen over dem alle, Puff. Puff er stadig populær og Bertram synger sangen flot – i hvert fald de fleste ord. Derfor måtte jeg selv i gang med at stykke en opskrift sammen og den vil jeg selvfølgelig gerne dele med jer.

Og det med ordene skal han nok hurtigt få lært til perfektion, kramme-Puff blev nemlig givet i fødselsdagsgave-selskab med en tegnet plakat med påtrykt sangtekst :)

Det er første gang jeg nedskriver og deler en lidt mere avanceret opskrift, så bær over med mig hvis der er fejl eller det ikke er formidlet godt nok. Lad mig endelig vide hvis du finder fejl eller er i tvivl om noget!

Jeg bliver så glad hvis du viser når din magiske drage er hoppet af nålen.
Brug #cicitivedrage eller bare #cicitive på Instagram eller læg et billede ind på min Facebook side her!

 Det skal du bruge:

 • Hæklenår nr. 4
 • Garn:
  Jeg har brugt merceriseret bomuldsgarn som det her. Mercerisering er en behandling, som giver garnet glans, gør det mere slidstærk og får det til at tage bedre imod og holde på farven.
  Jeg bruger merceriseret garn fordi det giver den let skinnende overflade og ikke bliver så fnulleret som almindeligt bomuldsgarn.
 • Bamsefyld:
  Jeg bruger bare fyldet fra en billige IKEA pude, men der findes også specielt bamsefyld, som er allergivenligt og lugtfrit – f.eks. det her!
 • Øjne:
  Til Bertrams Puff har jeg brugt sorte plastikperler, men specielt til mindre børn er sikkerhedsøjne klart at foretrække. Jeg vil sige 8 mm som dem her, passer til.
 • Saks, nål og evt. maskemarkører
DOWNLOAD OPSKRIFT HER!

 

Maja Hansen bog

 

7 kommentarer

  • Cici

   Hej Silke.
   Beklager jeg først svare dig nu – jeg har haft så travlt det sidste stykke tid, at bloggen lidt er røget sidst på listen.. Jeg har næsten heller ikke haft tid til at hækle :/
   Og jeg må beklage igen, for jeg kan faktisk ikke huske hvor meget garn jeg har brugt, men jeg vil vurdere at to nøgler bomuldsgarn á 50 gram vil være rigeligt.
   God hæklelyst – glæder mig til at se dit resultat, hvis du går i gang med en magisk Puff :)
   Kh. Cecilie

 • Elisabeth Strobel

  Hej
  Sikke en fin drage :) Min niece ønsker sig en drage i fødselsdagsgave, så jeg må i gang :) Jeg skal nok huske at tagge dig på Instagram :)
  Hvor stor bliver dragen? Mere om man ved fordel kan bruge dobbeltgarn, hvis den skal være større… :)

  • Cici

   Hej Elisabeth
   Mange tak – jeg glæder mig til at se den 🙂
   Med 8/4 bomuldsgarn og min hæklefasthed bliver den ca. 20 høj.
   Du kan fint lave den i dobbeltgarn og med større nål 👍🏼

 • Ellen

  Hej. Hvor er det en sød Puf. Jeg ønsker at min mor skal lave den til min datter, men vil gerne vide hvor stor den bliver :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *