BOBLETASKE // PLADS TIL IPAD // BÆLTE-REM

Indlægget indeholder affiliate-links :)

iPad boble taske - hele mig

Jeg har manglet en mindre taske – en  som alligevel er stor nok til at rumme min iPad.  Jeg fandt hæklenålene  frem (eller..  de bliver jo faktisk aldrig ryddet væk)  og ikke længe efter  var min samling endnu en super anvendelig taske rigere  :)

Den er hæklet i bobleteknik og i den disciplin  har  mine  “blogger-kollegaer”  Kreamania  allerede vundet guldmedaljen :)  De har lavet en skuldertaske, som er overalt på Instagram! De deler opskriften gratis – find den her! Den er bare så flot!

Min iPad taske er lidt mindre avanceret konstrueret – det er blot et langt rektangulært stykke, som lægges “dobbelt” og sys sammen i siderne. Man hækler boblerne fra vragen, ved at hækle fem stangmasker sammen til en boble i hver anden maske med en fastmaske i mellem. Fra retten (dvs. hver anden række) hækles fastmasker hele vejen.  Jeg hækler forskudte bobler dvs. jeg har en boble over de mellemliggende fastmasker og omvendt. Jeg starter  (og slutter) altså vrang-rækkerne med skiftevis fastmaske og boble. Når jeg slutter med en boble, og dermed ikke kan hækle en fastmaske i næste maske til at samle boblen, hækler jeg bare en kædemaske ned i samme maske som man har hæklet stangmaskerne til boblen. Google eller youtube evt. ‘popcorn stitch’ – der er masser af guides derude. Jeg er ret forelsket i boble/popcorn teknikken og har også før lavet tasker med den. Se f.eks. her.

Min taske måler 23 cm x 28,5 cm – hvilket passer lige til en iPad. Jeg har brugt nål 4 og slår 41 masker op til start. Jeg både starter og slutter med to rækker fastmasker. Der er i alt 46 rækker bobler.
Husk der er forskel på hæklefasthed og garn, så tjek dine mål undervejs.

Jeg har brugt akryl-bomulds blanding – ikke en kvalitet garn jeg normalt bruger, men jeg faldt for farven og det er faktisk blevet rigtig lækkert. Man kunne også vælge ren uld eller almindelig bomuldsgarn, evt.  merceriseret  som det her.  Det giver den let skinnende effekt som jeg før har skrevet om. Jeg har brugt ca. 2,5 100g nøgler.
På vrangsiden har jeg strøget pliseline på, for at give ekstra styrke og holde på formen. Pas på ikke at pres  boblerne for meget :) Det prikkede stof, som jeg har brugt til foer er fra Søstrene Grene. Det passer perfekt til den :)
iPad boble taske - foer

iPad boble taske - taet

iPad boble taske - rem

Som rem har jeg brugt to ens bælter. De her er fra Pieces og det måtte bare være dem, fordi de har det runde spænde, som passer til boblerne. Det hele passer sammen! Det krævede lidt på pinligheds-skalaen, at købe to helt ens bælter….! Ekspedienten har nok tænkt jeg var tosset ;) Men det er en ret billig,  tilgængelig, tålmodighedsvenlig og egentlig pæn løsning. Bælterne jeg har valgt koster 60 kr. stykket. Man kunne også bruge en rem fra en gammel taske, finde en på eBay eller få hjælp i en skindbutik. Det var vigtigt for mig, at man kan indstille remmens længde og at spændet giver en ekstra detalje. Jeg har klippet dem i passende længde og lavet huller i enderne med en hultang (sådan en man kan lave ekstra hul i bælter med).  Min rem er ca. 130 cm lang, hvilket er tilsvarende købte tasker – jeg har tjekket :) Jeg har syet den fast mellem foer og hækling, men har syet igennem BÅDE foer og hækling. Ved også at sy remmen fast i foeret, undgår man at hæklingen kommer til at gi’ sig alt for meget. Jeg har syet dem fast med garnet og man ser det ikke på ydersiden af hæklingen.

iPad boble taske - overblik
Tasken indeholder nemt det mest nødvendige. Her til en blogger-fredags-date med JeanetteJeanette har igen hjulpet med de fine billeder! Har man ikke iPad’en med, kan der også være plads til en flaske vand, kosmetikpung eller en tynd ekstra trøje.

Gem

Gem

Gem

19 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *