FOLD SELV LAMPESKÆRM // ORIGAMI // LAMPEHACK

Indlægget indeholder reklame/affiliate links. Klik på de orange links og kom direkte til omtalte materialer/produkter.
Hvis du på et tidspunkt køber noget på webshoppen, der linkes til får jeg en lille del af købssummen. I dette indlæg er der links til plakat-shoppen tapetforum.dk

(Indlægget er originalt udgivet i 2016 – se 2020 update nederst) 

Et lille tip!

Jeg har længe drømt om at lave min egen lampeskærm og har sukket over mange versioner på Pinterest.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så opdagede jeg, at Bolig Magasinet har delt en meget overskuelig guide og vupti, så har min Pilea-plante fået en ok pæn makker. Guiden kan I finde her!

Update 2020: Guiden er i mellemtiden forsvundet fra Bolig Magasinets side, men lignende kan findes med en søgning på Pinterest :)
Bl.a. hvad den her fine fra Femina.dk

Jeg fik tiltusket mig noget meget kraftig karton i store ark gennem min mors arbejde. Jeg er sikker på man kan finde lignende i jeres lokale papirbutikker – i Odense har vi f.eks. ’Tegne og Kontor leverandøren’. Eller i design-/arkitektskolernes butikker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når man bruger kraftigt karton (= et par milimeter tykt) er det en god idé at markere folderne f.eks. med en syl eller den sløve side af en kniv. Husk at brug linial :)
Jeg har bare brugt en almindelig hulmaskine og hvidt bomuldsgarn til at trække den sammen. Man bestemmer selv hvor tæt folderne skal være og dermed hvor stor (omkreds) skærmen bliver. Man kan også ændre på kartonets udgangspunkt-format – min skærm er f.eks. lidt mindre på den vandrette led, end de 50×70 cm som Bolig Magasinet foreslår.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min skærm er ”sat uden på” en gammel lampe som denne. Af med skærmen og så kan man bruge stativet til at lade den foldende skærm hvile på.

Jeg har fundet et par billige alternativer som jeg mener kan bruges. Det er bare vigtigt, at der er en form for stativ den nye skærm kan holdes af. Med de plisserede skærme, tænker jeg man kan klippe skærmen af den øverste ring og så genbruge den som holder.

lamper
1: IKEA  Sollefteå  2: IKEA  Ängland 3:  Jysk  Hjalde

Bolig Magasinets guide er egentlig ment som en pendle og så skal man bare bruge en fatning med ledning – det kunne være fint med en flot stofledning.. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er, som sagt, ikke nødvendigt at følge de angivne mål – jeg lavede først en lille prøve af alm. hvid A4 karton. Den pynter så fint sammen med baby-pileaerne :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Update 2020!

Lampen lever endnu – den har endda overlevet fire flytninger :) Og så har den sneget sig med i en Hendes Verden artikel i september 2020 i deres ‘Kreativ på Nettet’ følgeton – denne gang om Fine folderier!

Desværre er den store lilla I LOVE MY TYPE ‘POWERFULL’ plakat tilgengæld ikke overlevet alle flytningerne. Glasset fik i itu, men rammen har jeg genbrugt til min IKEA-hack opslagstavle, som lampen nu kan lyse op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *