FOLDETASKE

Indlægget indeholder affiliate-links

 

Garn og læder hænger i min verden ret godt sammen – det uopslidelige læder og det bløde garn komplimenterer hinanden på fineste vis. Jeg har lavet flere, både tasker og punge, i kombinationen, men den her nyeste blå version er jeg ekstra glad for! Den har hængt på min skulder siden den hoppede af nålen først i efteråret.

Med nyt job, flytning, højtider, dårligt vinterlys og en masse andre undskyldninger er det ikke blevet til særlig meget blogging de sidste måneder og dermed heller ikke så meget tid sammen med min ynglings fellow blog-nørd Jeanette, fra letsblogsomeshit.dk. Det rådede vi bod på forrige weekend, hvor hun endnu engang var sød til at hjælpe mig med billeder – denne gang endda også foran kameraet. Sprødere taskemodel er svær at opdrive ik’? ;)

Både skind og garn havde jeg i gemmerne. Garnet kan købes hos Garnladen.dk her! Det er super fint kvalitet og effekten taler vel for sig selv?! Det er oven i købet også forholdsvis billigt – 5o gram for 15 kr. – man skal nok bruge to nøgler.
Kæden er købt over eBay – det er den her i gunmetal 120 cm. “Løkkerne” kæden sidder i er halvdelen af sådan et sæt her – den anden halvdel kan evt. monteres indvendig, så den kan bruges udfoldet.

Monter evt. øjer indvendig i tasken også – så kan den bruges i fuld længe også.

Fremgangsmåde

Jeg kender efterhånden min egen hæklefasthed ret godt, og ved, at jeg til tasker som denne har en fastmaske pr. 0,5 cm. Med en hultang har jeg derfor lavet huller i læderet med det mellemrum og med garnet syet tungesting på kanten. (Tip: Søg evt. på “tungesting” på Google, så kommer der masser af billeder frem der kan guide til hvordan de skal syes). Forinden har jeg syet læderstykket sammen i siderne og ombukket kanten med dobbeltklæbende tape.
Sørg for at hullerne sidder lige langt fra kanten – ja det er et værre målearbejde og kræver tålmodighed, men resultatet bliver jo som regel derefter ;)

Når der er sting hele vejen rundt, er det igang med hæklenålen – fastmasker rundt og rundt og rundt… Ved at hækle rundt undgår man sammensyning, men pas på du ikke springer masker over, så mister den den lige form.

Min taske er ca. 25 cm bred – læderstykket er 11 cm højt og det hæklede stykke er 19 cm højt.

Genbrug – en gammel dum skjorte bliver til foer og inderlomme.

Som foer har jeg brugt en skjorte der hang i skabet og gjorde nar af mig – den passede så fint i farven. Jeg har bibeholdt brystlommen og dermed har tasken en indvendig lomme – smart ik’? :D

Den er en total favorit i samlingen – #cicitivehækledetasker.. Og nej samlingen kan ikke blive for stor.. Der er allerede flere taske-projekter på nålene og endnu flere idéskitser.. Bare kald mig taske-damen :)

 

 

 

 

 

 

5 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *