GÆKKEBREVE

Breve til dem jeg har kær
Fridage og forårsvejr
Påskeæg og kyllinger
Gætteleg for rollinger

 Ja, der er vist gået en digter tabt i mig.. ;)

Med under to uger til påske er det tid til en af mine ynglings traditioner, gækkebreve. Men hvad har gækkebreve egentlig med påske at gøre? Det måtte jeg lige læse op på og det viser sig, at som så meget andet, så er svaret; chokolade :) At ’gække’ betyder nemlig at narre og hvis det lykkes, at narre modtageren af gækkebrevet så skylder han eller hun et påskeæg. Hvad påskeæg og kyllinger så har med Jesu død at gøre, det står stadig hen i det uvisse…! De små fine hvide blomster, der skyder op overalt i øjeblikket hedder vinterGÆK fordi de narrer vinteren :) Jeg var på vintergækjagt rundt i Odenses fine søndagssolskinsvejr sammen med hende her i dag.

Min lille research lærte mig også, at i gamle dage fungerede gækkebreve som kærlighedsbreve, hvor hemmelige beundrere kunne gøre kur til hinanden og narre sig til et kys. (Kilde) Se det kunne nutidens Tinder-fjolser lære lidt af.

Jeg har sendt gækkebreve til to af mine små ynglings mennesker, men ak jeg er allerede gættet ;)

Jeg har lavet skabeloner til mine gækkebrevskranse i Illustrator – du kan downloade dem her, hvis du vil gøre mig kunsten efter.

Cicitive.dk – Gækkebrev krans lam og hare

Cicitive.dk – Gækkebrev krans kylling og æg

Der er en med harer og lam og en med kyllinger og æg. De små skabeloner passer til almindeligt A4 papir. Jeg har brugt den større skabelon og klippet dem i madpapir, som jeg synes giver et rigtig fint udtryk.

Billedguiden nedenfor viser hvordan du bruger skabelonerne. Husk et lille rim og en vintergæk i kuverten :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inspiration til de søde figurer har jeg fundet hos www.hangarounds.dk. De laver de fineste små ornamenter, lige til at hænge op på fine grene og juletræer. De dukkede tilfældigt op på Pinterest, da jeg ledte efter påskeinspiration til at øve mig på mine keramikkundskaber i Kulturmaskinens Lerværksted i Odense. Som med så meget andet rumsterede de videre i mit hoved og så vupti var der gækkebreve. Pinterest er nok min hoved inspirationskilde. Jeg kan bruge mange timer på at klikke rundt i relaterede pins og sætte dem i system på mine mange boards. Jeg kan findes på Pinterest her – der er masser af DIY :D

Med et fint bånd kan gækkebreve også blive et påskesupplement på gallerivæggen.

Men jeg har også planer om en anden påske-vægpynt DIY. Jeg har faktisk planer om 2-3 påske DIYs mere – det er jo bloggens første højtid! Hvordan skal det dog ikke gå til jul?! ;)

Lidt ekstra hjælp til foldningen :)

4 kommentarer

 • Susie

  Hej Cecilie

  Jeg kan simpelthen ikke greje den foldning og har set mig helt blind på det nu. Vil du, hvis du har tid og lyst, “skære det ud i pap” for mig? Måske har jeg gjort det rigtigt fra starten, men har brugt A4 papir og så synes jeg, det ser mærkeligt ud.

  Super idé og selvom jeg er voksen, har jeg tænkt mig at score påskeæg på “dine” gækkebreve i år 😄

  • Cici

   Hej Susie!
   Man bliver aldrig for gammel til påskeæg :)
   Jeg har tilføjet et billede nederste i indlægget med lidt ekstra forklaring – håber det hjælper?
   Rigtig god påske, den er jo lige om hjørnet!!
   Kh. Cille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *