GARNBUTIK I ALANYA

Alanya er shoppingmæssigt indbegrebet af ’turistmekka’ med alt hvad det indebærer af plastiktasker, fodboldtrøjer, farvestrålende håndklæder og solbriller med masser af bling. Men er man som jeg, hjemmevant i Alanya og omegn ser man det nærmest ikke. Min familie har sommerhus i en forstad til Alanya og jeg er derfor immigreret dertil jævnligt igennem de sidste 10 år. Derfor kender vi efterhånden alle ”turistfælderne”, men har også fundet de unikke perler som området i den grad rummer. Skal du til Alanya og har brug for gode råd om restauranter, butikker, udflugter osv. så spørg endelig :)

Min mor foran butikken. Lad dig ikke narre af påklædningen - billedet her er taget i efteråret. I sidste uge var vi i korte bukser og bare arme :)
Min mor foran butikken. Lad dig ikke narre af påklædningen – billedet her er taget i efteråret. I sidste uge var vi i korte bukser og bare arme :)

Nu til den anbefaling jeg har lovet – nemlig på min ynglings butik i Alanya. Og surprise surprise, den sælger selvfølgelig garn. Ikke bare garn, men AL slags garn, i alle mulige og umulige kvaliteter og på hele farveskalaen. Det er ikke en stor butik, men sortimentet der fylder fra gulv til loft er imponerende. Det bedste af det hele… det er BILLIGT! Ca. halv pris i forhold til herhjemme og så endda typisk i bedre kvalitet.

Garn fra gulv til loft :D
Garn fra gulv til loft :D – og heldigvis aircon til de varmeste dage!

Den er godt gemt, så da min mor og jeg besøgte den i sidste uge, tog jeg billeder af vejen og kan derfor bringe en lille guide, der kan hjælpe på vej. Butikken hedder ’Ipek Yun e Tuhafiye’ og den ligger på gaden ’Tevfikye Cd.’ som ligger parallelt med hovedgaden ’Atatürk Blv.’

Garnbutik i Alanya kort

Jeg tager udgangspunkt i Starbucks (1) , som ligger på hovedgaden tæt på Atatürk Pladsen – den skulle være til at finde hvad end man kommer i bil, taxa, med dolmus eller på gåben. Fra Starbucks er der ca. 300 m til garnbutikken og man kan oplagt gå tilbage til Starbucks og puste ud over shopping-strabasserne med en Frappé – det plejer vi i hvert fald :D
På den modsatte side af vejen ligger (den berømte og berygtede) EV Restaurant (2). Til venstre for restauranten ligger en vej man skal gå op af (altså mellem restauranten og tøjbutikken ’Pamira’ (3), som jeg også har tegnet ind på kortet). Undervejs møder man på venstre side et forholdsvis nyetableret parkeringshus (4). Når man når til den første rigtige tværgående vej, ligger garnbutikken (5) lige over på den anden side skråt til venstre. Jeg håber det giver mening ;)

Starbucks

EV Restaurant

Pamira

Garnbutikken

Garnbutikken taet

Så vidt vi har forstået er det en familie, der ejer butikken. Ofte er både mor, far, søn og adskillige katte i butikken. Det er sønnen man handler ved og ham man bedst kommunikerer med. Man skal være lidt kreativ med netop kommunikationen, for hans engelsk er ikke så stærkt. Men med lidt tysk og tegnsprog går det fint. Han kan faktisk også mange danske fagbegreb f.eks. ”hæklenål” og ”bomuld” De har rigtig meget ”sjovt” og anerledes garn og han vil altid gerne vise os det nyeste. I år er første gang jeg har set stofgarn hos ham, men det skal altså lige planlægges med plads i kufferten.
Det changerende blå jeg har hæklet toiletpung af er også dernede fra. Denne gang købte vi flere nøgler (sort og bordeaux), der skifter mellem mat og skinnende bomuld – det glæder jeg mig til at afprøve.   Min mor har planer om en cardigan i det sorte! Det andet sorte er bastgarn.. :)

Sidste uges indkøb!
Sidste uges indkøb!

På billedet ovenfor ses sidste uges indkøb. Der er for i alt 142 tyrkiske lira som pt. står i ca. x 2,26 – altså ca. 325 kr.
Et nøgle bomuldsgarn 50 gram (det råhvide) koster 3 TL = ca. 7 kr., så det er altså halvpris i forhold til danske priser. Jeg mener han sagde 1 kg stofgarn koster 10 TL.

Jeg har lavet mange ting af det tyrkiske garn. Stort set alle pungene i dette indlæg for eksempel. Jeg er specielt glad for merceriseret bomuld fra mærket ’Alize’ som bla. denne grønne fyr er hæklet af.

Hjemmesiden ’Alt om Alanya’ har også skrevet en lille guide til butikken – den kan findes her. Hos Alt om Alanya kan man generelt finde en masse god information, hvis man skal besøge den hyggelige og fredelige by.
Fru Svendsens Dagbog har også skrevet om andre garnbutikker i Alanya – jeg kender dog kun den jeg har guidet til her i indlægget.

Kender du til garnbutikker, man bør besøge, når man er på farten? Tip endelig :)

Jeg håber I får lavet en masse DIY i solen – god sommer-søndag aften herfra!

28 kommentarer

  • admin

   Hej Tine. Tak, håber det kan bruges ☺️ Nej, det ved jeg desværre ikke.. Jeg har forsøgt at finde deres Facebook-side, men mig tyrkiske er begrænset så indtil videre har jeg ikke haft heldet med mig ☺️

 • Christel hagensen

  Hej og tak for vejvisning, den vil jeg bruge når vi skal derned i september, tænkte om du kunne hjælpe mig med, om der findes et sted hvor man kan leje en barnevogn for en uge
  Mvh Christel Hagensen

 • Diana Bornefeldt

  Hejsa. Var inde i butikken idag i Alanya.
  Fantastisk butik og skønne mennesker der lader en kigge. Købte ialt 22 nøgler hvor de 15 af dem er noget som skifte farve med
  Glimmer i. Det blev 90 tyrkiske lira. Ca. 230kr. Kan kun Anbefales og en fantastisk
  Udførlig guide til butikken. Tak.

  • Cici

   Hej Diana. Hvor er det bare skønt, at min guide kan bruges. Og du har helt ret i at de bare er supersøde dernede.. Godt min mor skal afsted i efterårsferien – jeg er allerede begyndt på bestillingslisten. Hun må hellere have en ekstra kuffert med :D

  • Cici

   Hej Maria.. Jeg har aldrig været dernede omkring jul, så jeg ved det ikke.. Men det er jo en butik som tyrkerne også handler i, så jeg vil tro der åbent.. Meld endelig tilbage hvis du kommer derind forbi.. Og nyd det dernede ☺

 • Gitte Starup

  Hej
  Min mor og jeg planlægger at tage til Tyrkiet på garnrov. Vi vl gerne bo på hotel med all inklusive og tæt på vand og garnforretning. Har du nogle tip til områder? Vi har aldrig været i Tyrkiet før så er super spændte og vil gerne planlægge det så meget som muligt her første gang. Vi vil følge dine anvisninger og det har virkelig givet os blod på tanden. Havde en bekendt der havde Alize superwash 100 garn med hjem til os, prisen dernede var 16 kr for 100 gram hvor vi herhjemme giver 29 kr for det samme. Så ja, vi skal på rov og regner med at tage ekstra kuffert med, da det vist godt kan betale sig:-)

  • Cici

   Hej Gitte..! Det lyder som en fantastisk tur! Jeg kender desværre ikke så meget til hoteller dernede, da vi altid har boet i eget hus eller lejlighed. Garnbutikken ligger inde i centrum, som man let når med bus eller taxa hvis man bor uden for byen. Vi havde lejlighed i byen Oba – ca. 15 min. uden for Alanya centrum. Der ligger også flere store hoteller og stranden er god. Der kommer mange nordiske turister og selve Oba by byder også på rigt forretningsliv og gode restauranter. Find evt. meget mere inspiration på altomalanya.dk.

 • Lene Stendal

  Hej ved ikke om jeg kan skrive her om hjælp.
  Jeg søger noget garn fra Tyrkiet det hedder
  Kartopu baby natural.
  Min søde frisør fik hendes mor til at købe det til mig sidste sommer. Kan ikke finde det nogensteder på nettet. Har prøvet at bestille via en hjemmeside, men den ville ikke gå igennem min bestilling. Er meget desperat og har intet håndarbejde at sidde med pr🤭🤭😊😊😊.

  • Cici

   Hej Lene
   Øv, det lyder ganske ulideligt! Tvivler dog på der er mange andre end mig der ser kommentarerne her.. Men er du medlem af de forskellige store hækle grupper på Facebook? Der kan du lave en efterlysning. Der findes også der hedder “Garn på rejsen” – måske er du heldig at finde en der er i Tyrkiet 🙂

 • Pia

  Kan du anbefale en god Hamam, hvor også vores søn på 12 kan være med? Og er der evt hjemmeside, hvor man kan booke hjemmefra, så man kan få en tid den første dag dernede?
  Har garnbutikken også uld og mohair-garn? Er da nok lige nødt til at finde den butik 😉

  • Cici

   Hej Pia
   Garnbutikken har alle typer garn. Mest bomuld og akryl (det passer bedst til klimaet ;)), men vi har også købt masser af uld!
   Jeg har ikke så meget erfaring med Hamam, jeg har faktisk kun prøvet det en enkelt gang (jeg er ikke rigtig fan) og det var arrangeret privat ifm. det hus mine forældre havde dernede.
   Husk dog det er bedst i starten af ferien, så den brune farve ikke skrubbes væk ;)

 • Karina

  Hej 😊
  Jeg ved godt det er garn du gør dig i ☺️ men har du nogen ide om, om Alanya har en tilsvarende butik med metervarer.
  Ved de har rigtig mange tekstil-butikker der sælger alverdens faste stoffer, men jeg søger primært bomuldsjersey/isoli til syning af børne/babytøj.

  Måske kan du hjælpe mig? 😊

  • Cici

   Hej Karina
   Desværre – vi har selv ledt forgæves efter det. Både i Alanya og Antalya området..
   Der er masser af fint, billigt og stadig god kvalitet at købe færdige, men stof i metermål har vi aldrig fundet.
   God jagt!
   Cecilie

 • Charlotte Ravn

  Hej piger

  Det er godt nok et lidt gammelt opslag, men. Når man nu kommer nede fra Atatürk Statuen. Går op til venstre for taxaholdepladsen lige over for statuen – så lige inden man drejer op på selve vejen, hvor Yavuz (garnbutikken) ligger, der er der en butik med metervarer. Som i MANGE forskellige slags. Prisklasser. Jeg syr ikke selv, men skulle have noget bestemt med hjem til niecen. Vi har også set andre, men husker ikke lige hvor.

  Der er jo også kommet en ny garnbutik. Jeg er dog mest fan af den du har beskrevet her. Han er også billigere. Men. Med den kurs, er det jo ikke en lira pr nøgle der vælter læsset. Jeg har bare handlet her i mange år. Fået en super betjening. Og så er den nye “for vestlig” for mig. Jeg kan godt li’ det med, at der er altid plads til lidt mere.

  • Hella

   Hej Charlotte, jeg skal netop til Alanya og vil også købe garn med hjem. Hvor ligger den anden garnbutik du fortæller om? Mange hilsner Hella

 • Lis

  Jeg har handlet i 10 år i butikken i alanya og har været meget tilfreds altid god behandling og en lille snak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *