HÆKLET GRÆSKAR

Det er tid til pyntgræskar – også dem der er hæklet 🎃🧶 (Fordelen ved dem er nemlig at de ikke rådner!!)

Efteråret jo også efterhånden lig med Halloween – den lidt tossede amerikanske tradition, hvor det mest bare er det kommercielle, som er nået herop til Danmark. Men det betyder all in på pynt og det er lige noget for en dimsemus som mig :) Specielt hvis det kan være hæklet!

Kan i mærke efteråret i luften? :) Selvom dagene bliver kortere, så glæder jeg mig til efteråret rigtig tager fat. Jeg er vild med den kølige friske luft og det helt specielle eftermiddagslys.

pa013750

Mit restegarn-lager er ret godt kørende på de røde og orange nuancer, så hæklede græskar synes at være det oplagte næste projekt i #cicitiverestehæklerier føljetonen.  Som en ekstra lille serviceydelser til jer, har jeg fundet tre forskellige opskrifter på hæklet græskar, som jeg har testet og vil “anmelde ”  :)

pa013787

Jeg har fundet alle tre hækleopskrifter via Pinterest, som jeg er storforbruger af. Jeg finder masser af inspiration der! I kan finde mit hækle-board her.  Der er over 300 pins bare på det ;)  De tre opskrifter er på engelsk, men så snart man lærer maskeforkortelserne, så tænker man ikke rigtig over det.

pa013761

Opskriften på det store hæklede græskar er fra www.knitpicks.com og den kan downloades som PDF her.  Der er både en hæklet og en strikket version. Den er lige til – en kugle  som formes med tråde uden på.  Opskriften er virkelig pænt sat op og det giver altså plus i min bog.  Jeg synes det er lidt ærgerligt, at man kan se trådene så tydeligt, men de giver til gengæld frihed til selv at forme og give det udtryk.
Opskriften siger uldgarn og 3,5 mm hæklenål, men det har jeg altså ikke rettet mig efter.  Jeg har hæklet i noget akryl tube-garn og stilken i to tråde bomuldsgarn.  De andre græskar er heller ikke hæklet i det garn opskriften foreskriver…

pa013807

Det mellemste hæklede græskar er hæklet i to tråde – en uld og en bomuld. Det giver en ret fin effekt ik’? Opskriften på det er lavet af Masha Pogorielova og kan downloades gratis på Ravelry her.  Der er masser af billeder i opskriften som gør den ekstra let at forstå.  Det hækles også som en kugle og stilken hækles med i. Det hækles i bagerste maskeled og så formes det ved at trække tråde igennem maskeledene som står frem. Derfor kan man ikke se trådene på det, men stadigvæk forme med frihed og måske få det til at ligne en peberfrugt lidt mindre end mit ;)

pa013800

Det mindste græskar er blevet min favorit.  Det har jeg hæklet i almindelig uldgarn. Opskriften er fra www.planetjune.com og kan findes her.  Det er modsat de andre lavet af en rektangel i fast- og halvstangmasker som syes sammen til en kugle. Halvstangmaskerne giver det den rillede form. Stilken hækles separat med en fin stjerneform i enden.

pa013799

Har du efterårsfarvede rester i dit lager?  Så er det bare igang!  Hvert hæklet græskar har taget et par timer at kreere og passer ret godt til en aften foran flimmerkassen :)  

pa013762

En kommentar

  • Lotre

    Hej

    Jeg er vild m din flodheste uro.
    Skal lave en uro med flodhest, næsehorn, zebra, løve, giraf og elefant.
    Fik den ide at bruge fin flodhest og lade farver og små ændringer tydeliggøre hvilket dyr der er tale om. Bliver sjovt ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *