HÆKLEDE KLUDE

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Tusind tak for den vilde modtagelse af indlægget om garnbutikken i Alanya. Jeg ved, at flere allerede har brugt min guide til at finde butikken. Det er lige præcis sådan noget, der er fedt ved at dele glæden ved DIY!

Nu til noget helt andet og anti-ferie agtigt…. karklude! ;) Hæklede klude er overalt. Mange bloggere, før mig, har skrevet om deres, mange dygtige hæklere viser fine kreationer frem i Facebook-grupper og der er endda udgivet flere bøger om den trofaste køkkenven. Jeg tror bla. jeg skal ud og have fat i den her fine bog.

IMG_1635

Og der er virkelig god grund til at lave sine klude selv!

Jeg er normalt ikke en udpræget miljøforkæmper – fordøm mig ej, men jeg magter bare ikke den ofte ret usaglige snak.
Men med billeder af hullede engangsklude (I ved de pink og gule, man kan købe for ingen penge i supermarkeder) som et indlysende tegn på, at det dumme mikroplastik havner steder hvor det slet ikke bør, er det klart for mig, at man bør bruge et alternativ.

asset.dr.dk
Billedet er snuppet fra dr.dk – der står også mere om mikroplastik-problemet.

I kan læse lidt mere om mikroplastik her, hvor Politikken skriver om problematikken, hjemmelavede-klude trenden og om det fine projekt ”Donation25”.

Desuden er hjemmehæklede klude også meget pænere og et hyggeligt og overkommeligt projekt. Også for nybegyndere!

2IMG_1614

Mine klude er lavet efter ”grums” teknik, hvor man skiftevis hækler fastmaske og stangmaske og så fm over stgm og stgm over fm. You get it!
Jeg har brugt Søstrene Grenes gode bomuldsgarn og deres udvalg har dermed også bestemt farvepaletten. Jeg får én klud ud af et nøgle.
Jeg vil dog også anbefale Mayflowers bomuldsgarn som kan købes f.eks. her hos Rito.dk. Det er lækker kvalitet, faktisk billigere end Søstrene og i farver man altid kan få. Jeg har brugt nål nr. 5, så de bliver ret luftige. Jeg slår 60 lm og hækler 28 rækker.
Jeg har afsluttet med to rækker fastmasker i kontrast farve (orange). De bliver altså rektangulære, i stedet for klassisk kvadratisk. Når de foldes tre gange passer de lige til hånden :)

IMG_1622

De skal selvfølgelig vaskes før brug. Jeg har hørt flere tips om koldt vand og eddike, men mine har altså bare fået almindelig 60 grader og så har jeg brugt sådan en farve-opfanger-klud i vaskemaskinen første gang. Insisterer du på at vaske ved 90 grader skal du være opmærksom på kluden vil krympe meget første gang, så lav størrelsen derefter.
Jeg må bekende, at de er ret ”slaskede” i brug og de ville nok blive lidt lækrere hvis man hæklede med to tråde, men de fungerer altså fint med én.

IMG_1648

Jeg har lavet håndklæde og piftet et viskestykke op, så det matcher. Hvordan det er lavet, kan I se her! 

IMG_1888
De bliver rigtig bløde og derfor også super anvendelige som mundserviet. Maden her har glutenfrimagi.dk lavet – mums det smagte godt!

 

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *