HÆKLEDE VASER

Jeg har meget garn – rigtig meget :D Men ikke meget af det er længere hele nøgler. Så jeg har sat mig for at rydde ud i resterne og trylle dem om til fine projekter. Spraglede reste-tæpper er for kedelige! Så her starter en lille blog-føljeton – ”Cicitive restehæklerier”

Den første idé er ekstra genbrugsagtig – du skal nemlig også bruge tomme glas. Jeg har den sidste tid gemt glas fra marmelade, tomatsauce, peanutbutter osv. og nu har jeg forvandlet dem til fine blomstervaser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg synes de pynter så fint, giver lidt farve og et anderledes blødt islæt til min indretning.

Man kunne også bruge nogle bredere glas og plante små kaktusser i. De små glas er også oplagt til fyrfadslys – det giver så fin effekt når lyset kommer igennem garnet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du hækler ”overtrækket” til et specifikt glas og måler/prøver undervejs. Start med en magisk cirkel med seks fastmasker og tag derefter seks masker ud jævnt fordelt på hver omgang, indtil cirklen er lige så stor som glassets bund. OBS! Det er bedre den er lidt mindre end bunden, end for stor – det skal jo gerne sidde stramt på glasset.

Fremgangsmåden er den samme som for mine ’Hæklede cylinder toiletpunge’her står metoden lidt mere udførligt beskrevet hvis du er i tvivl :)

Når bunden er stor nok forsætter du op uden udtagninger til overtrækket når til der hvor glasset går indad og du derfor må tage ind for at få det til at følge glassets form. Der er du nødt til at lade glasset være i overtrækket mens du hækler – du kan ikke få det i bagefter. Det er lidt besværligt, men ikke umuligt. Ved gevindet hækler du igen lige op til overtrækket når glassets kant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Den mørkegrønne er hæklet med grums-mønster, som giver ekstra meget struktur

OLYMPUS DIGITAL CAMERANogle har jeg hæklet med dobbelt tråd eller to slags garn – så går det lidt hurtigere. Den mørkegrønne er hæklet med grums-mønster (skiftevis fast- og stangmasker) og har derfor endnu mere struktur.

Har du også rester, der brænder på garnlageret og sylteglas der fylder i skabene? Jeg tænker, at en hæklet vase også kan gøre en værtindebuket ekstra god! Eller gøre borddækningen gennemført til en stor fest :) Del gerne med #cicitiverestehæklerier på Instagram – det er så hyggeligt, at se hinandens kreationer :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *