Barselsgave – hæklerier til lillepigen

Indlægget indeholder reklame/affiliate links. Klik på de orange links og kom direkte til omtalte materialer/produkter.
Hvis du på et tidspunkt køber noget på webshoppen, der linkes til får jeg en lille del af købssummen. I dette indlæg er der reklamelinks til www.rito.dk

Når de rigtig vigtige små vidundere kommer ind i mit liv, får jeg svært ved at begrænse min svaghed for hjemmelavede gaver med stor nuttetheds-faktor. Min bedste venindes søn har f.eks. i løbet af hans første leveår allerede fået velkomstkuffert fuld af hæklerier, hæklede adventsgaver, hæklede havdyr, barnevognskæde med håndtegn og stableklodser med filtdyr.

Nu har min kusine bragt en lille ny pige ind i familien og jeg har været igang med tøsefarverne og lavet en stor barselsgave :D Det er næsten blevet en hel kollektion med blomstertema og matchende farver. Udgangspunktet er bomuldsstof fra Stof&Stil med det fineste print. Jeg er total forelsket i det print <3

Jeg deler skrivet om velkomstgaven op i et par indlæg – her del 1 om tilbehør: hæklet barnevognskæde, hæklet blomst med musikboks, hæklet sommerfugl med rangle og knitrefolio, hæklede suttesnore, hæklede kraver/savlesmækker og en hjemmesyet ‘tag-med-pose’. Info om trøje, hue og futter kommer i et del 2. Det burde egentlig være del 3, for lillepigen har allerede fået en hæklet hest til babyshower og i posen er også et hæklet babysvøb jeg selv har designet – opskriften på tæppet kan findes her!

Alt garnet havde jeg på lageret og det meste er hæklet freestyle uden opskrift, men der er links til alle tilbehørsdelene.

Barnvognskæde

Hæklet barnevognskæde
Hæklet bi
Hæklet blomst
Hæklede blomster
Barnevognskæde med blomster
Hæklet sommerfugl blomst musikboks

Blomst med musik

Den er lavet “freestyle” – altså uden en opskrift, men efter samme princip som Ellens sol med musik.

Rasle/knitre/nusse sommerfugl

Også multi-sommerfuglen er freestyle. Vingerne er hæklet i dejlig blødt velourgarn, der gør den til en god nusseven.

Hæklet sommerfugl 
Karrygul velourgarn

Suttesnore

Blomster seleklipsen har jeg købt i min lokale garnbutik og jeg har desværre ikke kunnet finde en webshop der har den.
Opskrift på den hæklede suttesnor kan findes her!

Kraver/savlesmække

Også freestyle. Jeg er meget i tvivl om de er store nok i omkreds og om de går langt nok ned til evt. at fungere som savlesmæk. Lillepigen bliver testperson og hvis de er gode, kan det være jeg skribler opskriften ned.

‘Tag-med pose’

Til at pakke alle sagerne sammen, har jeg syet en pose/taske. Typen kaldes også ‘følgesvend’ eller ‘projektpose’ i hækle-/strikkeland. Jeg tænker den også vil være ret god til legetøj eller ekstra bleer når lillepigen skal på barselsture :)

Den er syet med udgangspunkt i handmadeby.dk’s opskrift.

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *