HÆKLET HÅNDKLÆDE

Som lovet, her et lille skriv om hvordan jeg har lavet håndklæde og viskestykke, som matcher mine hæklede klude.

HÅNDKLÆDE

Jeg kan godt lide, at håndklædet er lidt mere luftigt. Derfor har jeg tilføjet et ”hul” i grums-mønsteret så man hele tiden gentager grupper af en fastmaske, en stangmaske og ’spring en maske over’. Fastmasker er hele tiden over hinanden, mens stangmaskerne hækles i hullet. Mit håndklæde er 20 grupper bredt plus en fastmaske i kanten. Jeg slår altså (20 x gruppe = 60 + 1 fm + en vendemaske) 62 luftmasker op. Jeg bruger nål 6 og igen Søstrene Grenes bomuldsgarn.

Grums med hul diagram

Jeg hækler 65 rækker og slutter med kontrastfarve og strop som følger

  • Fm hele rk. (61)
  • 27 fm – spring 7 masker over med 7 luftmasker – 27 fm (61)
  • 27 fm – 10 fm rundt om lm – 27 fm (64)

Til sidst syr jeg lige lidt forstærkning i stroppens sider.

VISKESTYKKE

Med en spids hæklenål kunne jeg fint stikke hul i mit viskestykke og dermed starte med et passende antal fastmasker i forhold til viskestykkets bredde. Ved hjælp af viskestykkets terner er det forholdsvis let at fordele fastmaskerne jævnt. Derefter har jeg på samme måde som beskrevet ovenfor lavet en strop, ved at springe 7 luftmasker over i midten og så hæklet fastmasker rundt om dem i næste række.

IMG_1604

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Karklude som matcher sofaen…. Too much? ;)

Jeg har pt. gang i at teste klude hæklet med to tråde – de bliver rigtig lækre og ikke så slaskede :) Jeg bruger nål nr. 7 og som i kan se, igen igen Søstrene Grenes bomuldsgarn. Er jeg den eneste, der har svært ved at gå i gennem en af deres butikker uden at have et par nøgler i en ny farve med ud?

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *