Hæklet håndtegn

Indlægget indeholder reklame/affiliate links. Klik på de orange links og kom direkte til omtalte materialer/produkter.
Hvis du på et tidspunkt køber noget på webshoppen, der linkes til får jeg en lille del af købssummen. I dette indlæg er der reklamelinks til hobbybutikken www.rito.dk og plakatshoppen www.dialaegt.dk

Har du brug en ekstra high-five eller thumps up til at minde om, at det hele er OK? Eller er der en du kender, der skal mindes om, at du “Synes godt om” ham eller hende.. Et hæklet håndtegn kan være et, i øvrigt total Corona sikkert, klap på skulderen til en kollega, taksigelse til forældre eller måske sjov gave til børn..

Alle figurene i min bonus nevøs barnevognskæde har jeg selv designet – jeg arbejder på opskrifter på de andre også :)

Min første hæklede hånd indgår i min bonusnevøs barnevognskæde :) Siden har jeg lavet en hel lille samling for at gennemteste opskriften. Så nu hænger der både en på lampen over mit hækle-spot i sofaen, en i bakspejlet i bilen og en som nøglering.. Tænker håndtegn også ville være fine som gavepynt eller tingeltangel på en teenagers skoletaske??

Sætter du et håndtegn på nålen, så smid endelig en kommentar om hvad det skal bruges til! Og hvis du vil vise resultatet så brug #HÆKLETHÅNDTEGN på Instagram


Download en printvenlig PDF her – den kan også gemmes på din smartphone eller tablet

Det skal du bruge:

  • Garn og hæklenål der matcher. (Jeg har lavet i både 8/4 (f.eks. Mayflower Cotton 8/4 Junior) og 8/8 (f.eks. Mayflower Cotton 8/8 Big) bomuldsgarn med henholdsvis 3 mm og 4 mm nål. Man kan også fint bruge andre garntyper – en stor hånd i Ribbon garn vil være sjov)
  • Pude- eller bamsefyld
  • Evt. maskemarkør
  • Saks og stoppenål

Hvis du har problemer eller kommentarer til opskriften så råb endelig op!

Først hækles fingre en for en. Der slås op i en magisk ring og hækles i omgange så der dannes en cylinder. Der hækles i spiral – altså ikke kædemaske og luftmaske mellem omgangene.

Tommelfinger (T): 8 fm i magisk ring, derefter 5  omgange (= i alt 40 fm) Afslut med kædemaske og klip garnet.

Ringe- og langefinger (R og La): (to identiske): 6 fm i magisk ring, derefter 5 omgange (= i alt 30 fm) Afslut med kædemaske og klip garnet.

Pegefinger (P): 6 fm i magisk ring, derefter 4 omgange (= i alt 24 fm) Afslut med kædemaske og klip garnet.

Lillefinger (Li): 6 fm i magisk ring, derefter 3 omgange (= i alt 18 fm) OBS! Klip ikke garnet

Omg. 0:
Fingrene skal nu hækles sammen. Fortsæt fra lillefingeren over på ringefingeren – her hækles tre masker, derefter tre masker på langefingeren og seks masker hele vejen rundt på pegefingeren. Fortsæt tilbage på de resterende tre masker på langefingeren og tre masker på ringefingeren og til sidst seks masker rundt om hele lillefingeren. Dermed har du første omgang på håndryg/-flade med 24 masker.

Omg. 1-3:
(Håndryg/-flade fortsættes som en cylinder-spiral. Ingen km og lm mellem omgange.)
24 fm rundt tre omgange. (= i alt 72 fm)

OBS! Fyld fingrene. (Ikke nødvendigt i de små hænder)

Omg. 4:
Så skal tommelfingeren hækles med.
8 fm – hækl tommelfingeren med i næste 4 masker (der hækles i begge masker – både håndryg/-flade og tommelfingeren – se billede) – 12 fm (24)

Omg. 5:
Resten af tommelfingeren hækles med.
8 fm – hækl i de resterende 4 masker på tommelfingeren – 12 fm (24)

OBS! Fyld tommelfingeren. (Ikke nødvendigt i de små hænder)

Omg. 6-7:
24 fm rundt to omgange. (= i alt 48 fm)

Omg. 8:
*10 fm, 2 fm sammen* gentag 2 gange (22)

Omg. 9:
*9 fm, 2 fm sammen* gentag 2 gange (20)

Omg. 10:
*2 fm sammen, 3 fm* gentag 4 gange (16)

Omg. 11:
1 fm, *1 fm, 2 fm sammen* gentag 5 gange (11)

Fyld hånden og afslut ved at hækle siderne sammen med fire fastmasker. Brug garnenden til at hæfte fingrene så de danner det håndtegn du vil kaste

Den store version i 8/8 garn dingler i bakspejlet i min lille asfaltboble.. Måske man kunne putte nogle duftende tørrede blomster ind i, så den faktisk kunne fungerer lidt som et Wünderbaum…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *