HÆKLET JULERONDEL

Faste læsere og gavemodtagere ved, at for mig er julegaveindpakning a BIG thing.. :)
Alle mine gave pakkes ens ind med et gennemtænkt look og gerne med lidt ekstra gas på pynt – rigtig gerne af den hjemmelavede slags!

I år er alle gaver pyntet med en (i mangel af fantasi og/eller viden om bedre navn) hæklet julerondel.

Materialer og indsats er tilpas for, at det ikke gør ondt i DIY hjertet, hvis modtageren ikke nærer samme begejstring for pynt og stads, og rondellen derfor kunne ske at ryge med resten af indpakningen i skraldespanden. Hvis den overlever kan den også bruges pynt på træet

Den er let og hurtig og man skal kun bruge materialer som du helt sikkert allerede har – tomme flasker og restegarn :) Så selv her i sidste øjeblik kan du også gøre dine gaver eller juletræ ekstra fint og personligt!

1) Du skal bruge: Restegarn og tommeflasker – hvor nemt kan det være? 😄 Og måske lidt perler til pynt..

2) Den hækles nemlig om plastikringen, der sidder under låget på flasker med skruelåg. Den kan vrides af med lidt fingersnilde og evt. hjælp fra en urtekniv.

3) Garnet fæstes..

4) ..og der hækles fastmasker rundt om plastikringen. Antal afhænger af ringens størrelse og garnet tykkelse. Det betyder ikke så meget – bare sørg for at plastiken gemmes.

5) Afslut fastmaskeomgangen med en km og slå tre luftmasker op

6) Fortsæt med en omgang med stangmasker i alle masker. Afslut med en kædemaske

7) Den blå rondel her er afsluttet med krebsemasker som kant. Krebsemasker laves ved at hækle “baglæns” – hvis du ikke kender teknikken håber jeg videoen her kan hjælpe. (Beklager mine godt slidte pølsefingre og forsømte negle…)

8) Afslut med en kædemaske og brug garnenden til at lave en hank.

9) Færdig!! Brug evt. garnenden fra starten til at sy pynt på.

Og så er det bare med at slippe fantasien løs.. Den bordeux er afsluttet med en kant af kædemasker, hvor der mellem hveranden er slået to luftmasker op. 

Processed with MOLDIV

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *