Hæklet skildpadde

HÆKLET SKILDPADDE

Indlægget indeholder reklame-links

Jeg har ledt og ledt efter en opskrift på rigtig skildpadde – eller så rigtig som en hæklet version nu kan være :) Så faldt jeg over denne profil på etsy.com og bingo der var en padde med et udtryk præcis som jeg har ledt efter. Lige efter meldte min kollega endnu en juniors ankomst og så var anledningen ligesom på plads!

Opskriften koster ca. 40 kr. og downloades som PDF med det samme – find den her! Den er på engelsk, men er man vant til at hækle amigurumi og lige lære maskernes navn på engelsk så er det altså ikke en begrænsning.
Jeg endte med – som så mange gange før, at afvige lidt fra opskriften. Jeg synes ikke skjoldet skulle have “flæsekant” – så der har jeg freestylet lidt for at få størrelsen til at passe.

Samtidig ville jeg også gerne, at hele bamsen var større og har derfor hæklet i dobbeltgarn og med nål 4.

Jeg har brugt mit absolute ynglings basis bomuldsgarn – Mayflowers Cotton 8/4 Junior. Kvaliteten er god, det har tilpas tykkelse, farveudvalget er bredt og så kan prisen nærmest ikke slås.  10 kr. for 50 g nøgle. 👍🏼👍🏼👍🏼 Jeg har brugt følgende farver til skildpadden. Ét nøgle petrol og beige og to nøgler græsgrøn. Sikkerhedsøjnene er fra Stof&Stil

3 kommentarer

 • MaryAnn Petersen

  Hej Cicitive
  Flotte ting du laver, jeg har været inde på Etzy og købe opskriften på skildpadden og glæder mig meget til at komme igang med den, jeg har bare et problem vedrørende hæklenål; der står nål G og D hæklenål, det må være forskellige størrelser, men hvilke?. Håber du vil hjælpe.

  Mange hækle hilsner
  MaryAnn

  • Cici

   Hej MaryAnn
   Mange tak :)
   Ja, bogstaverne er den amerikanske måde at angive nålstørrelse på.
   Du kan google dig frem til en “oversættelse” f.eks. her https://www.crochethooksyou.com/crochet-hook-conversion-chart/
   Altså G svarer til det vi Danmark kalder 4 mm og D = 3,25 mm
   Som jeg skriver i indlægget freestylede jeg lidt for at undgå flæsekanten, så jeg mener faktisk at jeg kun brugte en størrelse nål.
   Jeg går aldrig så meget op i hvilken størrelse nål der anbefales i opskriften (på når når det er beklædning selvfølgelig) – jeg bruger den størrelse jeg synes passer til garnet jeg bruger (tit bruger jeg også andre garntyper) og giver et pænt resultat med min hæklefasthed. Og så er det lidt en overraskelse hvor stor bamsen bliver ;)
   Rigtig god hæklelyst – håber du deler resultatet!
   Kh. Cecilie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *