Hæklet toilettaske og kosmetikpung

HÆKLET TOILETTASKE

Indlægget indeholder reklame/affiliate links. Klik på de orange links og kom direkte til omtalte materialer/produkter.
Hvis du på et tidspunkt køber noget på webshoppen, der linkes til får jeg en lille del af købssummen. I dette indlæg er der reklamelinks til www.rito.dk


Hæklet toilettaske

Den hæklede ting jeg, uden sammenligning, har brugt allermest er min toilettaske. Den er hæklet i 2016, hvor billederne her i indlægget også er taget. Siden har den været med hver gang jeg har været et sted med overnatning. Hvis I vil se hvor fint den holder sig i dag +5 år senere (Jan. 2021) kan i hoppe over på min Instagram eller scrolle ned til slutningen af det her indlæg.

Hæklet cylinder

En hæklet toilettaske er nem at lave. Den er lavet helt enkelt. Udelukkende fastmasker i cylinder-form. Det gode ved at hækle rundt i omgange er, at man hele tiden hækler fra den samme side. Dermed undgås den stribede effekt som ved hækling fra både ret og vrang.

Hæklet kosmetikpung

Den blå ”lillesøster” er lavet på præcis samme måde som en stor hæklet toilettaske. Den er ideel som kosmetikpung i hverdagstasken eller til smykkeopbevaring. Der er flere hækleopskrifter på den slags små punge her på siden – se for eksempel ’Hæklet pyramidepung’

Hæklet toilettaske og kosmetikpung

Voksdug indvendig

Som foer har jeg valgt tekstilvoksdug, hvilket gør dem særligt anvendelige til en hæklet toilettaske. Hvis der skulle ske en creme-katastrofe, kan den bare tørres af indvendig. Samtidig er det meget slidstærkt.

Hæklet toilettaske og kosmetikpung

Hækleopskrift

Begge størrelser er startet i en magisk ring med 6 masker og der er derefter taget 6 masker jævnt ud i hver runde for at forme en cirkel. Altså:
1. omg.: 6 fastmasker i magisk ring
2. omg.: 2 masker i hver maske i hele runden (12)
3. omg.: 2 masker i hver anden maske (18)
4. omg.: 2 masker i hver 3. maske (24)
5. omg.: 2 masker i hver 4. maske (30)
6. omg.: …osv! I think you get it :)

Hæklet toilettaske

Den store, er lavet med 15 runder i bunden. Derefter er der hæklet 38 rækker op med en maske i hver. Min er blevet ca. 15 cm i diameter i bunden og 21,5 cm høj. Jeg har brugt en 25 cm lang lynlås. Der skal bruges ca. 100 g med bomuldsgarn i tykkelse 8/8

Hæklet kosmetikpung

Den lille har 10 runder i bunden og derefter 28 rækker. Den er ca. 9 cm i diameter i bunden og 10 cm høj. Der er brugt en 12 cm lynlås (som dog er lidt for stor, men enden er bare gemt i sammensyningen). Der skal bruges ca. 50 g med bomuldsgarn 8/4

Husk der er forskel på hæklefasthed og garntykkelse, så man må prøve sig lidt frem. En større hæklet toilettaske med plads til også hårbørste og shampooflasken skal bare have en større bund.

Hæklet toilettaske lynlås detalje

Materialer

Alle materialer til min hæklet toilettaske, på nær det blå garn, er fra Stof og Stil. Også lædersnoren jeg har bundet i lynlåsen.

Det gode tykke bomuldsgarn fra Stof & Stil er desværre siden udgået, men jeg har fundet et par gode alternativer i samme smukke kirsebær-farvenuance.

Og hvis du alligevel er i gang med web-shopperi hos rito.dk har de også gode lynlåse, lædersnor og stof i metermål man kan bruge til foer.

Det blå garn med changerende effekt er fra et tyrkisk mærke som desværre ikke forhandles i Danmark. Men her kommer også et par alternativer til garn med effekt.

Hæklet toilettaske – 5 år efter

Udover et par tandpastapletter er det faktisk kun lædersnoren der har fået patina. Det gør altså bare glæden ved at lave kvalitets håndarbejde større, at det kan bruges og holder sig pænt og godt!

God håndcreme til hækle-hænder

Der er skiftet lidt ud i indholdet de sidste år.. Clinique er stadig en sikker vinder, men jeg er også blevet ret stor fan af Ecooking. Specielt deres håndcreme er vildt god – den trænger hurtigt ind og fedter ikke, hvilket er vigtigt når man arbejder med garn. Matas forhandler Ecooking Håndcreme i flere størrelser

Flere hækleteknikker?

Det er ikke en hemmelighed, at jeg har en last for hæklede tasker! Er du interesseret i idéer og hækleopskrifter på tasker og punge med mere avancerede teknikker end bare fastmasker så klik forbi; hæklet clutch med mosaikmønster eller hæklet pung – 3 teknikker :)

Vil du også lave en hæklet toilettaske? Tag mig endelig på Instagram med @cicitive hvis du bruger en af mine idéer!

9 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *