“POPCORN” HÆKLET CLUTCH

Nogle vil sikkert mene det er en fetish – grænsende til afhængighed.. Men altså, jeg kan bare godt lide overskuelige hækleprojekter, der kommer noget helt personligt og ikke mindst brugbart ud af!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg begyndte først for alvor, at hækle da min kusine annoncerede lille Bertrams ankomst – Bertram bliver tre år i næste måned og den barnevognskæde, med små amigurumi dyr, som var mit første projekt, er ikke rigtig længere aktuel. Der er løbet meget mere garn end jeg vil forestille mig igennem min hæklenål på den trods alt korte tid – der skal ikke meget til at blive hæklenørd.. Et prædikat jeg tildeler mig selv om stolthed ;) De hæklede punge, tasker, clutchs eller hvad vi nu skal kalde dem må vidst være det, der har slugt mest garn.. En af min fars ynglingsjokes er, når jeg viser en ny kreation, at spørge om det er en taske til, at have de andre tasker i…

Endnu en grund til begejstring for clutch-hækle-disciplinen er, at jeg ikke følger en opskrift. De kommer ud af min ukontrollerede fantasi – nogle gange tegner jeg en plan, især for dem i jacquard teknik (dem med multifarvet mønster) er farveblyanter og ternet papir eller Excel en god hjælper.. (Jo jo, Excel kan bruges til andet en depressionsudløsende budgetberegninger..) Andre gange starter jeg bare og ser hvor det bære hen..

Den seneste i samlingen er egentlig kun på visit – den er nemlig allerede pakket ind i fint gavepair og skal overleveres til en total sej veninde i morgen (Krydser fingre for, at du har for travlt, med at forberede festlighederne, til at du læser blogs før den er pakket op :/) Hun har sukket efter specielt de sorte lidt rå punge siden vi mødte hinanden da vi begge startede på kandidatuddannelsen i Designledelse – mange togture fra Odense til Kolding har vi tilbragt med grin og brok over lige lovlig alternativ undervisning på designskolen. Nu er vi begge færdige med uni-livet og lørdag skal hun fejres. Jeg håber at gaven falder i god jord i den stilsikre tøs’ univers. Kathrine er selv hyperkreativ og skaber de smukkeste illustration- og fotoposters. Følg hende her! Jeg drømmer om, at et af hendes værker får plads på min voksende billedvæg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kathrines clutch er lavet helt enkelt i ”Tube” garn (Stof og Stil har ligende) med popcorn stitch teknik. Det er let, men sluger meget gerne. Man hækler boblerne fra vragen, ved at hækle fem stangmasker sammen til en boble i hveranden maske med en fastmaske i mellem hver boble. Fra retten (dvs. hveranden række) hækles fastmasker hele vejen. Søg evt. på youtube efter ”popcorn stitch”. Samme teknik er brugt til puden der kan ses i dette indlæg. Jeg har isat metal lynlås og noget kraftig bomuld i som foer – det stiver den også lidt af.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der skal nok komme flere pung og clutchs til samlingen og sikkert også guides her på bloggen.

Tak fordi I kigger med :) Smid endelig en kommentar hvis du har spørgsmål.

 

 

14 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *