Hæklet kosmetikpung riflet

HÆKLEDE PUNGE – TRE TEKNIKKER

Indlægget indeholder reklame-links

De sidste dages mere velkendte, men knap så humøropsvingende sommer(grå)vejr har givet samvittighed til lidt skærm-fritid – og på den måde er det jo faktisk meget godt :)

Det er blevet kutyme når mine veninder inviterer til fødselsdag, så har jeg en lille ekstra gave med fra krea-værkstedet :) Der har været mange dejlige fødselsdage den sidste tid og derfor også fuld fart på hæklenålen. Her kommer show-off og guides til de tre seneste projekter – måske har nogle af jer allerede set teaser-billeder på min instagram-profil @cicitive.

CHARLOTTES BOBLER

Charlotte fik en pung/lille clutch lavet i boble-teknik, efter præcis samme fremgangsmåde som den sorte udgave der kan findes her!  Også samme metode som min større bobletaske, der kan findes her er lavet efter.

Til den grønne variant her har jeg brugt noget uld/akryl garn fra lageret – jeg kan godt li’ når boblerne får den uldne struktur. Denne garntype som Rito.dk forhandler er oplagt – mange fine farver og god pris :)

Alle pungene vist i dette indlæg har jeg afsluttet ens, ved at hækle to omgange fastmasker rundt i det der bliver åbningen. Altså – når man har hæklet en rektangel i ønsket længde, hækles en række fastmasker som fortsættes til en omgang ved at folde rektanglet og hækle ned i opslagsmaskene i bunden. Derefter en omgang mere så man ender med en ens kant rundt i pungens top. Siderne sys sammen.

Boblepungen er monteret med lynlås fra Stof & Stil og bomuldsstof som fóer (patchwork kvalitet).

ANNE LOUISES GRUMS

Anne Louise fik en også en grøn (…er nogen i tvivl om hvad min ynglingsfarve er??! ;) ) pung/clutch, der kan indeholde det mest nødvendige. Den er hæklet i lækker tykt bomuldsgarn (8/8) som dette! Jeg er stor fan af MayFlowers garn – farverne er SÅ fine, kvaliteten er i top og prisen er GOD!

Denne er lavet i grums-teknik, der ganske enkelt er skiftevis fastmaske og stangmaske (stangmaske over fastmaske og omvendt på efterfølgende række). Google evt. ‘grums hækling’ hvis du ikke er bekendt med teknikken – internettet er fuld af gode guides!

Denne er afsluttet i åbnings-kanten som beskrevet ovenfor, med to omgange fastmasker, for at opnå ens kant. Monteret med lynlås fra Stof & Stil og som lidt ekstra luksus foret med matchende grøn velour.

JEANETTES RIFLER

Jeanette fik en lyserød 💗 – lavet i tubegarn. En garntype jeg virkelig elsker at bruge – specielt til tasker og interiør, der kræver god slidstyrke. F.eks. er min zigzag-taske også lavet i tubegarn. Førhen har jeg slæbt tubegarn med hjem fra min ynglingsbutik i Tyrkiet og det har ikke lykkedes mig at finde tilsvarende i Danmark. Men nu er sommerhuset i Tyrkiet solgt – KRISE! Lige indtil jeg opdagede at Stof & Stil har lanceret samme kvalitet til deres sortiment – ren garn eufori ;) Find det her i deres webshop. De har også en tykkere kvalitet, der er god til større tasker, kurve, grydelapper m.m.

Det riflede mønster er “freestylet” – jeg ved ikke om det findes og har et navn, men her kommer guide til min metode. (Mønsteret er deleligt med 2+1 – altså et ulige maskeantal)

lm = luftmaske   fm = fastmaske   stgm = stangmaske

 1. Slå 39 lm op 
 2. 39 stgm 
 3. (Ret) Skiftevis én fm og ‘stgm omkring stgm fra forrige række’ (nålen stikkes altså ikke ned i stangmaskens led, men rundt bagom “stangen”)
 4. (Vrang) Skiftevis fm og stgm (stgm over fm og omvendt)
 5. (Ret) Skiftevis én fm og ‘stgm omkring stgm fra forrige række’ (her altså fm i fm og stgm omkring stgm) 
  …gentag række 4 og 5 til ønsket længde. 

Afsluttet igen ved at folde rektanglet og hækle to omgange fastmasker. Igen igen monteret med lynlås fra Stof & Stil og foret med bomuldsstof  (Patchwork kvalitet)

2 kommentarer

 • Maria

  Hej😊
  Jeg er ganske ny i hæklingens verden og vil nu prøve at kaste mig ud i grums teknikken.
  Hvordan gør du? Laver du først en bund i tasken og hækler rundt. Eller hækler du et firkantet stykke som du syer sammen til sidst? Jeg er nemlig i tvivl om du vender arbejdet eller hækler rundt. Forstår du hvad jeg mener?
  Mange hilsner Maria

  • Cici

   Hej Maria

   Når jeg hækler punge som disse hækler jeg et firkantet/rektangulært stykke. Hvor jeg altså hækler både fra ret- og vrangside. På begge sider hækles fastmaske i alle stangmasker, og omvendt stangmasker i alle fastmasker.

   Inden jeg syer siderne sammen folder jeg stykket og hækler fastmasker rundt, for at lave en pæn afslutning i det der bliver åbningen. Altså – når man har hæklet en rektangel i ønsket længde, hækles en række fastmasker som fortsættes til en omgang ved at folde rektanglet og hækle ned i opslagsmaskene i bunden. Derefter en omgang mere så man ender med en ens kant rundt i pungens top.

   Håber det giver mening :)

   Kh. Cecilie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *